La Fundació Francisco Franco recorre l'exhumació del dictador

Demanen que se suspenga perquè el govern espanyol no l'utilitze de reclam electoral.

La Fundació Francisco Franco recorre l\'exhumació del dictador
La Fundació Francisco Franco recorre l'exhumació del dictador

La Fundació Nacional Francisco Franco ha presentat un recurs en el Tribunal Suprem contra l'orde d'exhumació del dictador acordada pel Consell de Ministres del 15 de febrer. Demanen suspendre-la cautelarment perquè el govern espanyol no puga utilitzar-la com a reclam davant les eleccions generals del 28 d'abril.

En el recurs administratiu, la procuradora Lucía Sánchez Nieto ha argumentat que es tracta d'un acord alié al procediment inicialment previst per l’executiu i que permetia a la família decidir el lloc on s’inhumaran les restes de Franco. A més, ha manifestat que ara el govern espanyol dona un nou termini a la família perquè trie una nova ubicació per les “presses” que tenen davant la proximitat dels comicis generals. 

El recurs de la Fundació també argumenta que no existeix interés general sinó "partidista" en l'exhumació amb caràcter urgent de Franco atés que porta 44 anys soterrat en el Valle de los Caídos, sense que cap govern anterior haja donat cap pas per a traure’l del monument de l'Escorial.

També et pot interessar

stats