Funcionaris retiren la pancarta amb el llaç blanc del Palau de la Generalitat de Catalunya

Torra presentarà un recurs i una querella contra la Junta Electoral Central.

De la façana del Palau de la Generalitat s'ha retirat la pancarta penjada aquest dijous i també l'anterior, amb el llaç groc
De la façana del Palau de la Generalitat s'ha retirat la pancarta penjada aquest dijous i també l'anterior, amb el llaç groc / À Punt Mèdia

Un grup de funcionaris han retirat aquest migdia del Palau de la Generalitat de Catalunya la pancarta amb un llaç blanc en què es demana la llibertat dels polítics empresonats. Els llaços blancs es van instal·lar aquest dijous en alguns edificis públics, inclòs el Palau de la Generalitat, per a substituir altres símbols com els llaços grocs i estelades, després del requeriment de la Junta Electoral Central (JEC).

De la façana del Palau de la Generalitat s'ha retirat la pancarta penjada aquest dijous i també l'anterior, amb el llaç groc, que seguia penjada davall, així com la pancarta amb el lema 'Llibertat d'expressió' que s'havia col·locat en una finestra adjacent.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, presentarà aquest divendres un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la JEC per a demanar la suspensió immediata dels seus acords sobre la retirada dels llaços grocs d'edificis públics. La setmana que ve presentarà una querella "per un presumpte delicte de prevaricació" d'aquest organisme de l'Estat.

Abans, la Conselleria d'Economia de la Generalitat de Catalunya ha retirat aquest divendres de la seua façana la pancarta amb un llaç blanc i una franja roja que va col·locar dijous. La pancarta estava exposada en una finestra de la façana del departament que lidera el conseller Pere Aragonès, d'Esquerra Republicana. 

La pancarta amb el llaç blanc l'ha retirada, per iniciativa pròpia, personal de la mateixa conselleria, la primera que executa l'orde de la JEC. Fonts de la Conselleria han explicat que tant la col·locació de pancartes com la resta d'accions dutes a terme en el departament en favor dels dirigents independentistes empresonats les han impulsades funcionaris de les Assemblees en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC). "La Conselleria no ha donat cap orde de retirar els llaços", han concretat les mateixes fonts, que han subratllat que han sigut els treballadors simatitzants d'ADIC els que han llevat la simbologia de l'edifici públic.

La retirada es produeix després que la Junta Electoral Central (JEC) acordara ahir portar al president català, Quim Torra, a la fiscalia per la responsabilitat penal en la qual poguera haver incorregut a mantindre els símbols independentistes en els edificis públics de la Generalitat, i que instara als Mossos d'Esquadra a fer efectiva l'orde. 

La JEC ha donat de termini fins a les 15:00 hores d'aquest divendres per a buidar de símbols els edificis institucionals i preservar la neutralitat en període electoral.

També et pot interessar

stats