Fulgencio pren possessió com a delegat del govern central a la Comunitat Valenciana

Ha fet una crida a la "col·laboració" entre les administracions per a abordar el canvi del model de finançament.

Juan Carlos Fulgencio, durant la presa de possessió del seu càrrec
Juan Carlos Fulgencio, durant la presa de possessió del seu càrrec / Kai Foersterling (Efe)

El nou delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha pres possessió del càrrec aquest dimarts i ha fet una crida a la "col·laboració" entre les administracions per a abordar el canvi del model de finançament.

El fins ara intendent en cap de recursos humans de la Policia Local de València ha assegurat que assumeix l'encàrrec del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb "agraïment, respecte i conscient de la responsabilitat".

Així mateix, s'ha compromés a exercir les seues funcions des de "la proximitat i el diàleg constant" i ha dit que el seu mandat és situar-se "al costat de la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments per a seguir recuperant polítiques al servei dels ciutadans".

Fulgencio ha apuntat que les polítiques de Sánchez necessiten "de la cooperació i la col·laboració" amb la ciutadania, els teixits social i empresarial, "i també amb totes les administracions, que han de ser pilars fonamentals si volem abordar els nous reptes als quals s'enfronta la Comunitat Valenciana".

Entre els seus reptes hi ha eradicar la pobresa infantil i abordar el canvi d'un sistema de finançament "que perjudica els interessos valencians" amb "assossec i preparació tècnica".

Per a Fulgencio, un altre aspecte "irrenunciable i prioritari" és la lluita per la igualtat real d'homes i dones" i ha avançat que hi haurà "iniciatives integrals i integradores per a lluitar contra la violència de gènere i l'eradicació de la bretxa salarial". A més, ha subratllat que l'educació ha de "convertir-se en l'eina principal i l’eix de les polítiques transversals amb les quals modificar l'actual estat de les coses".

També et pot interessar

stats