Fulgencio compareixerà a les Corts per a explicar la mort d'un intern al CIE de Sapadors

Marouane Abouobaida va denunciar que havia patit una agressió hores abans de morir.

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio
El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio / À Punt NTC

Els grups polítics a les Corts han acordat per unanimitat demanar la compareixença del delegat del govern espanyol en funcions, Juan Carlos Fulgencio, per a explicar les circumstàncies en què es va produir la mort de Marouane Abouobaida, un intern del CIE de Sapadors de València.

Així ho demanaven dues iniciatives que presentaren Compromís i Unides Podem, i que han tingut el suport de la resta de grups en la comissió parlamentària de drets humans, en què la proposta s'ha votat sense debat.

Abouobaida, de 23 anys i d’origen marroquí, va morir el passat 15 de juliol a la cel·la d'aïllament del CIE i, segons ha explicat la plataforma CIEs No, el dia anterior l'intern havia redactat una diligència d'informació a l'atenció del director del centre.

En el document, que va entregar una hora abans que morira, Abouobaida denunciava que no s'hi veia de l'ull esquerre i que tenia mals de cap a conseqüència de les lesions ocasionades per una agressió. A més, acompanyava el document amb un informe d'urgències.

Fulgencio va assegurar en aquell moment que els policies protegien el jove dels altres interns "però ningú havia advertit que podria llevar-se la vida".

També et pot interessar

stats