Fulgencio assegura que els transvasaments no corren perill i que buscar alternatives no els qüestiona

Per a l'executiu central, “és prioritària” la posada en funcionament de les dessalinitzadores d'Orpesa, Moncofa i Sagunt.

Europa Press
Europa Press

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat que els transvasaments "no corren cap perill" i que tractar que es convertisquen en "un recurs excepcional" i la cerca "d’alternatives" no "en qüestiona l’existència", sinó que la "reafirma".

De fet, Fulgencio ha avançat que les inversions previstes en Aquamed passen de 970.000 euros en 2018 a prop de 30 milions en 2019.

Així mateix, ha destacat que per a l'executiu central “és prioritària” la posada en funcionament de les dessalinitzadores d'Orpesa, Moncofa i Sagunt. També ho és duplicar la producció de la de Torrevella perquè passe de 40 a 80 hectòmetres cúbics, o recuperar la producció de la dessalinitzadora instal·lada a Mutxamel, parada en aquests moments.

Danys per la pluja

D’altra banda, el delegat del govern espanyol també s'ha referit als danys causats pels últims episodis de pluja a la Comunitat Valenciana, que l'executiu xifra d'una manera "aproximada" en "poc més de sis milions d'euros" en infraestructures a la província de València. "Està plovent molt i els municipis ho estan patint", ha apuntat.

Sobre aquest tema, ha explicat que el procediment per a concedir aquestes ajudes és "costós". Estem a l'espera de la consignació pressupostària", ha assenyalat

Així mateix, ha valorat que la Delegació del Govern està “tramitant amb agilitat les ajudes” i recuperant les que estaven pendents de tramitar dels episodis de pluges de "fa uns anys", que estaven "en un calaix perdut".

Sobre els problemes de regadiu a la Comunitat Valenciana, Fulgencio ha indicat que hi ha un "dèficit estructural" en matèria de reg, per la qual cosa ha advocat per "millorar les instal·lacions", encara que ha puntualitzat que es tracta d’"una responsabilitat que, bàsicament, tenen la comunitats autònomes".

També et pot interessar

stats