Fulgencio aposta per censurar les actituds socials que justifiquen la violència masclista

Els reconeixements Meninas destaquen persones i entitats en la seua lluita contra aquesta xacra.

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha presidit el lliurament dels V Reconeixements Meninas.
El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha presidit el lliurament dels V Reconeixements Meninas.

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha destacat que "la lluita contra la violència masclista no pot abordar-se sense censurar primer les actituds socials que la toleren o justifiquen".

Fulgencio, qui ha assenyalat que l'executiu espanyol manté un compromís "ferm i decidit" en la lluita contra aquesta xacra, ha presidit el lliurament dels V Reconeixements Meninas. Es tracta d'unes distincions que atorga la delegació del govern a la Comunitat Valenciana a les persones o entitats que han destacat en la seua lluita contra la violència masclista.

Els reconeixements Meninas 2019 han recaigut enguany en la humorista gràfica i dramaturga, Diana Raznovich; la cap del Grup I de la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM) d'Alacant, Verónica Gómez; el magistrat del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sueca, José Luís Mendoza; la comissària i coordinadora del grup Gama de la Policia Local de València, Estefanía Navarrete; el cap de la Unitat Orgànica de Policia Judicial (UOPJ) de la Guàrdia Civil de la Comandància de Castelló, Francisco Javier Ayuso; i la presidenta del Consell d'Estat, María Teresa Fernández de la Vega.

Segons les dades aportades per Fulgencio, la Comunitat Valenciana ha percebut en 2019, 8.796.751 euros del Govern d'Espanya per a la lluita contra la violència masclista. Els municipis de la comunitat han rebut enguany, per transferència directa i finalista, 2.766.922 euros per a desenvolupar mesures incloses en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

També et pot interessar

stats