FSIE critica que Educació "margina" la concertada en les estades de docents a l'estranger i les ajudes al valencià

El sindicat majoritari en l'ensenyament concertat assegura que “només l'1% dels professors d'aquests centres van poder participar en aquestes estades”.

FSIE critica que Educació \"margina\" la concertada en les estades de docents a l\'estranger i les ajudes al valencià
FSIE critica que Educació "margina" la concertada en les estades de docents a l'estranger i les ajudes al valencià

FSIE-Comunitat Valenciana, sindicat majoritari en l'ensenyament concertat, ha criticat que la Conselleria d'Educació "margina" a la concertada tant en el programa d'estades de professors a l'estranger per a millorar el nivell d'anglés com en les ajudes al valencià.

Des del sindicat lamenten que "el plurilingüisme "parcial" que, al seu judici, defensa el titular d’aquest departament, Vicent Marzà "margina al 35% dels alumnes i els professionals de la Comunitat".

FSIE s'ha referit d'aquesta manera a la resolució convocada per Educació en què es convoca la realització d'estades formatives d'immersió lingüística i estades formatives al Regne Unit i Irlanda per al professorat d'Educació Infantil, Primària, Secundària i Formació Professional de centres educatius situats en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

Per a aquest sindicat, Marzà "torna a penalitzar els professors de l'escola concertada". Així, considera que la Conselleria "ha cronificat la seua discriminació als professionals de l'escola concertada ja que, l'any passat només l'1% dels professors d'aquests centres van poder participar de les estades a l'estranger per les bases restrictives de la convocatòria".

"Tant és així que només 13 de les 1.000 places per a formació de professors a l'estranger es van destinar a la concertada", han manifestat des del FSIE.

També et pot interessar

stats