Francesc Colomer assegura que bars i restaurants tornaran a obrir a partir de març

El secretari autonòmic de Turisme evita donar una data concreta, però remarca que cal fer una reobertura pactada que evite un nou tancament.

Francesc Colomer assegura que bars i restaurants tornaran a obrir a partir de març
Francesc Colomer assegura que bars i restaurants tornaran a obrir a partir de març

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha defensat aquest dimecres en Les notícies del matí que març serà el mes de la tornada paulatina i gradual. Colomer ha evitat donar una data concreta i ha dit que qualsevol pas es pactarà amb previssió. Una reobertura prudent i pautada que evite tornar a tancar. El responsable turístic ha admés que el sector es va "immolar" en defensa de la salut de tots i ha deixat clar que el govern ho ha d'agrair i compensar econòmicament.

El secretari autonòmic de Turisme també ha remarcat que durant la reunió mantinguada ahir dimarts entre la restauració i l'administració valenciana les parts han fet un esforç per a l'acord, conscient de les fortes crítiques que han arribat del sector pel tancament de la seua activitat. Colomer ha admés que per a algunes activitats del sector, com l'oci nocturn, "és un desastre que s'ha de capgirar". "Tornarem a competir", ha afegit de manera optimista.

Sí que ha deixat clar que no s'han de tindre temptacions, en referència a la Setmana Santa, les Falles o la Magdalena. "Hem d'assumir que el primer semestre serà roïn i demanaria prudència i responsabilitat", ha remarcat. "Les temptacions és un bumerang que torna colpejant massa fort", ha dit en referència implícita a la tercera onada i la celebració del Nadal.

El Consell aprovarà divendres diverses línies d'ajudes, entre altres huit milions d'euros dirigits a l'oci nocturn. A més, Colomer ha posat l'accent en la digitalització del sector turístic. La intenció del sector i del Consell és que aquesta transformació arribe a les pimes i la intenció és arribar fins a 10.000 xicotetes i mitjanes empreses valencianes. "Som el 15% del PIB i és irrenunciable", ha defensat el responsable polític en relació amb el turisme. "Som el que som i ens hem de qualificar", ha afegit.

La vacunació serà bàsica per a viatjar

Al llarg de l'entrevista, el representant turístic ha deixat clar que la Covid-19 ha canviat el món i porta una nova realitat en què la vacunació "serà la gran esperança per a moure'ns".

També et pot interessar

stats