França decideix entregar de manera temporal a Espanya l’etarra Asier Eceiza

Està inculpat en els atemptats en hotels d’Alacant i Benidorm del 22 de juliol de 2003, en què 13 persones van resultar ferides.

L’etarra Asier Eceiza, en una imatge d'arxiu
L’etarra Asier Eceiza, en una imatge d'arxiu / CNP

La justícia francesa ha decidit aquest dimecres entregar temporalment a Espanya l’etarra Asier Eceiza durant un període màxim de tres mesos per a jutjar-lo pels atemptats contra hotels d’Alacant i Benidorm en l’estiu de 2003. A Eceiza, capturat el juliol de 2008, l’han condemnat tres vegades a França a penes de huit, sis i cinc anys.

El lliurament d’Eceiza, que compleix condemna a França, l’hauran de fer en un termini de sis mesos, segons ha assenyalat la sala d’instrucció del Tribunal d’Apel·lació de París.

El dictamen de la sala d’instrucció coincideix amb la petició de la Fiscalia, que considerava que dos o tres mesos eren suficients per al juí, de manera que poguera tornar a França per a complir la pena.

A Espanya està inculpat per actes terroristes i temptatives d’assassinats en relació amb els fets d’Alacant i Benidorm, en què 13 persones van resultar ferides.

També et pot interessar

stats