Fran Ferri: "Una foto entre Puig i Cantó no ens pot costar als valencians 100 milions d'euros"

Compromís xifra en una quantitat així els ingressos que es perdrien si no apugen impostos a les rendes altes.

Reunió entre Ximo Puig i Toni Cantó en una reunió a l'octubre. (EuropaPress)
Reunió entre Ximo Puig i Toni Cantó en una reunió a l'octubre. (EuropaPress)
06 de novembre 2020 - 11:47

El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha donat per tancada la polèmica referent a una partida dels pressupostos de la Conselleria d'Igualtat que va originar discrepàncies en el Botànic. Ferri ha explicat que la partida estava pactada prèviament a la reunió del ple del Consell i que va ser només una errada a l’hora de comunicar-la el que va originar el desconcert. No obstant això ha explicat que el problema està resolt.

Ferri ha sigut entrevistat en Les notícies del matí d’À Punt Mèdia, on ha criticat la reunió de Ximo Puig amb Toni Cantó i que s’avinguera a negociar amb Ciutadans no apujar els impostos, per a evitar una esmena a la totalitat del grup de Cantó. Per a Compromís, aquesta situació suposaria que el govern valencià deixaria de recaptar uns 100 milions d’euros dels impostos a les rendes més altes, fet que n’impediria l’ús per a la contractació de més personal en matèria sanitària, d’educació o de dependència.

Així, el síndic de Compromís ha criticat que el líder de Ciutadans pretenga augmentar també el nombre de treballadors, però sense mirar saber d’on traure els diners necessaris per a executar la mesura. Ferri ho ha qualificat d’irresponsabilitat i ha reprovat a Puig que una foto amb Cantó “no pot costar als valencians 100 milions d’euros”. No obstant això, s’ha mostrat obert a debatre i acceptar esmenes del grup de Cantó.

Així, sobre els nous pressupostos, Ferri ha assegurat que una de les principals bases amb què compta és la de l'augment del tipus impositiu a les grans fortunes i a les multinacionals. Considera que és primordial fer això perquè tenen un gran impacte sobre el territori i perquè els diners recaptats podrien ajudar a contractar més personal en sectors com el sanitari o el de la dependència.

Fran Ferri també ha explicat que està molt d'acord amb els pressupostos que ha presentat Podem, però que falten alguns detalls com l'impost a Red Eléctrica.

A més, s'ha mostrat a favor dels progressos que s'han aconseguit amb el Govern d'Espanya i el finançament. Ferri ha assegurat que estan satisfets amb el fet que el govern espanyoll aporte 750 milions per al corredor mediterrani, 38 milions per a l'Entitat Metropolitana del Transport i que s'estiga negociant l'ampliació per a pagar-ne la dependència per llei. L'Estat n’ha de pagar el 50% i només n’està pagant el 10%.

El PP presentarà una esmena a la totalitat

El que sí que ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat és el PP. La presidenta del grup a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha dit que els comptes del Botànic haurien de donar suport a l’empresariat que, segons la portaveu, és el que crea ocupació.

El partit haurà de presentar l’esmena a la totalitat durant aquest divendres, dia en què conclou el termini.

També et pot interessar

stats