Fran Ferri: “No hi ha un acostament de Ciutadans cap al PSPV, sinó un intent de posicionar-lo a la dreta”

El síndic de Compromís lamenta que l’oposició votara en contra de les conclusions de la comissió de reconstrució, que inclou 164 propostes de PP i Ciutadans.

Fran Ferri: “No hi ha un acostament de Ciutadans cap al PSPV, sinó un intent de posicionar-lo a la dreta”
Fran Ferri: “No hi ha un acostament de Ciutadans cap al PSPV, sinó un intent de posicionar-lo a la dreta”

Les relacions amb el PSPV, bromeja Fran Ferri, són com un matrimoni. El síndic de Compromís ha avançat alguns dels detalls de la trobada que mantenen aquest dimecres ambdues formacions per a preparar la comissió de seguiment del pacte del Botànic, en un moment en què la coalició que lidera Mónica Oltra veu amb recel els acords a què estan arribant els socialistes amb Ciutadans. “No hi ha un acostament de ciutadans cap a alguns socis del Botànic, sinó un intent de posicionar al PSPV a la dreta, a privatitzar allò que és de tots perquè uns pocs es beneficien de la salut de la gent i de la falta de vivenda”, ha emfatitzat Ferri davant els micròfons d’À Punt.

El síndic de Compromís ha lamentat els pactes de localitats com Sueca i Xixona, que trenquen amb la línia del “matrimoni a tres” ja que, ha dit, “allà on governa Ciutadans no es duen a terme mesures per a enfortir els serveis públics i lluitar contra l’especulació de la vivenda”. “Ací hem comprat prop de 200 vivendes que anaven a acabar en fons voltor, i mantenim que s’han d'abaixar els impostos a qui menys té i pujar-los als que més tenen”, ha apuntat aquest matí, a més de criticar els grups de l’oposició de “baixar-se'n” de la contesa d’exigir al govern espanyol un finançament autonòmic just. Precisament la pujada d’impostos i la reversió de les concessions sanitàries a empreses privades ha sigut el motiu perquè Ciutadans, PP i Vox votaren en contra de les conclusions de la comissió de reconstrució de l’escenari postpandèmia.

“Estic sorprés que l’oposició votara en contra. De 378 mesures que té el pacte de reconstrucció, 164 venen del PP i Ciutadans, que estan votant en contra de les seues mateixes propostes”, ha expressat en Les notícies del matí. Ferri ha lamentat que Vox declinara entrar en les negociacions el primer dia –“és difícil arribar a acords amb algú que s’alça de la taula”– i que PP i Ciutadans “s’encaboten” en dos qüestions concretes per a no arribar a un pacte. Una posició que dista de la del síndic socialista, Manolo Mata, qui aquest dimarts afirmava des de la mateixa cadira que Ciutadans ha mantingut en els últims mesos una política més “instructiva” i aplaudia els acords que aprovada amb formacions de dreta i esquerra.

També et pot interessar

stats