Fran Ferri: “Estem decidits a esgotar la legislatura, ja que el Pacte del Botànic té molt a dir encara”

En 'Les notícies del matí' entrevistem Fran Ferri, síndic de Compromís, perquè ens parle de la comissió de seguiment del Pacte del Botànic.

Escolta l'entrevista a Fran Ferri en 'Les notícies del matí'
Escolta l'entrevista a Fran Ferri en 'Les notícies del matí'

Dimecres va tindre lloc una reunió de la comissió de seguiment del Pacte del Botànic després de dues setmanes de discrepàncies internes, i només quatre dies abans del debat de política general, que es farà el dimarts 11.

Els portaveus dels tres partits, PSPV, Compromís i Podem, coincideixen a dir que han de treballar per a esgotar la legislatura i per a complir el màxim nombre possible dels acords subscrits en el Pacte de Botànic.

A Les notícies del matí hem entrevistat aquest dijous Fran Ferri, síndic de Compromís, perquè ens parle d’aquesta reunió en representació de la formació.    

Balanç de la reunió

El síndic de Compromís ha assegurat que “la valoració de la reunió és positiva, perquè van eixir-ne coses molt clares. Estem decidits a esgotar la legislatura, ja que el Pacte del Botànic té molt a dir encara”. En aquesta reunió també es va fer referència als pressupostos per al 2019. Ferri ha afirmat: “Aquests pressupostos seran continuistes amb allò que vam començar el 2015. Volem complir amb el que vam pactar”. 

Avançament de les eleccions

Respecte als rumors de l’avançament de les eleccions, Fran Ferri ha confessat que no el preocupa fer “les negociacions pertinents a tres bandes. Tots els pressupostos s’han negociat així i, per tant, no pensem que siga una complicació, no avançarem les eleccions”. 

La continuïtat del govern, per tant, està garantida i es continuaran “negociant i marcant els acords dins de les estretatègies dels tres partis. Arribem a acords sempre positius, que han millorat la vida dels valencians i valencianes” En concret, Ferri ha destacat les millores en matèria d’educació: “Enguany tindrem un professor per cada 11 xiquets i xiquetes”, millores sobre les quals ja ens va parlar Vicent Marzà, conseller d’Educació, a Les notícies del matí

El síndic de Compromís ha afirmat que “queda molta faena a fer”, i que esperen disposar de la continuïtat del pacte per a poder donar eixida a “la llei de serveis socials, que des del 97 no s’actualitza, a la llei de drets LGTBI, a la d’economia circular, a la llei electoral i, també, a altres qüestions que estan sorgint, com ara els lloguers o altres aspectes en matèria de vivenda”.   

Compromís en el debat de política general

Pel que fa al debat de política general que es farà el dimarts que ve a les Corts, Ferri confirma: “Farem una valoració positiva del que han sigut els tres últims anys, però parlarem especialment de les polítiques que s’han fet des del Consell en els últims dotze mesos”. Ha aprofitat per a destacar algunes de les fites més importants de la legislatura, com ara “l’obertura de la televisió i de la ràdio públiques, el fet que 1 de cada 2 estudiants valencians tinga una beca, i les millores en matèria social”. 

Des de Compromís, Fran Ferri ha volgut destacar que l’eix reivindicatiu se centrarà en matèria de finançament. “Sobretot, farem valdre el Pacte del Botànic, que ha d’anar més enllà del 2019”. Respecte als pressupostos, ha aprofitat per a afirmar que tornaran “a exigir al govern central que es done veu als valencians i valencianes i que escolten les nostres demandes. La qüestió tècnica per a reformar el sistema de finaçament ja està feta, només cal aplicar-la, i aplicar-la ja”.

També et pot interessar

stats