Fran Ferri assegura que els resultats andalusos no són extrapolables a la CV

Segons el síndic de Compromís el govern del Botànic no està desgastat i s'està complint el contracte que adquiriren amb els valencians i valencianes.

Fran Ferri assegura que els resultats andalusos no són extrapolables a la CV
Fran Ferri assegura que els resultats andalusos no són extrapolables a la CV

En À Punt NTC Matí analitzem els resultats electorals a Andalusia i si aquests poden afectar l'agenda política valenciana amb el síndic de Compromís, Fran Ferri. 

Ferri ha descartat un avançament de les eleccions perquè, segons diu, el govern del Botànic va començar la legislatura amb un fort programa de canvi i hem d'esgotar-la perquè encara queden lleis per aprovar. "Fa poc s'han aprovat les lleis de la infància i LGTBI, però encara queda la Lotup, la Llei d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge que, segons el síndic de Compromís, "donarà més ferramentes als ajuntaments per a lluitar contra les urbanitzacions o els PAI fantasma". 

Sobre si són extrapolables els resultats andalusos a la Comunitat Valenciana, el síndic de Compromís defén que la situació ací no és la mateixa que a Andalusia, que ací no s'està governant des de fa 36 anys sino 4 i, per tant, no hi ha desgast. Així, Ferri també apunta que a Andalusia es va votar un partit d'esquerres però van pactar amb Ciutadans i en canvi a la Comunitat Valenciana "s'estan fent bé les coses i estem complint el contracte que adquiriren amb els valencians i valencianes". Encara que apunta que la decisió de dimitir per la debacle electoral a la comunitat andalusa correspon a Susana Díaz, Ferri diu que "jo m'ho plantejaria si fora ella".

"Vox és un competidor més per al PP"

Ferri ha indicat que Vox és "un competidor més" per al Partit Popular i ha explicat que dins de l'espectre del PP hi ha votants de l'extrema dreta, per tant, la dreta alimenta a la ultradreta. Per això, el síndic de Compromís ha instat el PP a reflexionar si "és democràtic" o si vol eliminar els drets als sectors més vulnerables com les víctimes de violència masclista o el col·lectiu LGTBI. 

Respecte a l'auge de l'extrema dreta a Europa, ha destacat la tendència dels partits democràtics europeus de no pactar amb els partits d'ultradreta i per això ha criticat eal PP i Cs per oferir-se a pactar amb Vox.

Serà candidat a les primàries de principi de 2019

Previsiblement, les primàries de Compromís se celebraran a principi d'any electoral i ha anunciat que repetirà com a candidat. 

168 esmenes als pressupostos

El  Consell ha presentat 168 de les 284 presentades pels partits als pressupostos de 2019. Ferri ha explicat que “en línies macro, en grans inversions, estem d'acord els tres socis del Botànic i les esmenes només es corresponen a xicotetes modificacions en algunes partides on s'han trobat algunes errades”. Aclareix també que “aquestes esmenes no són obstacle perquè s'aproven els pressupostos”. 

També et pot interessar

stats