Fracassa la reunió entre Sánchez i Iglesias per a formar govern

El líder socialista ha comunicat al d'Unides Podem que convocarà eleccions si no l'investeixen al juliol.

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias
El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias / Ricardo Rubio (Europa Press)

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, ha alertat al líder de Podem, Pablo Iglesias, que convocarà eleccions si no aconsegueix ser investit la setmana que ve, segons han informat fonts de la formació morada quan ha acabat la reunió entre els dos líders, la cinquena que matenen per a buscar un acord de govern. La reunió ha tornat a acabar en fràcas quan falta una setmana per a la investidura, que és el 22 de juliol.

Des del partit morat, asseguren que la cita només ha servit per a constatar que Sánchez "no vol negociar" i que intenta imposar unilateralment un govern de partit únic. També han explicat que Iglesias li ha demanat que flexibilitze la posició i que negocie "sense línies roges" la fórmula en què insisteix la formació, un acord integral per a un govern en coalició d'esquerres.

El PSOE, per la seua banda, posa en qüestió la voluntat negociadora de Podem i del seu secretari general i els retrau falta de resposta a les ofertes socialistes. La subsecretària general del PSOE, Adriana Lastra, acusa el partit de negar-se "a constituir equips de negociació". "Entenem que posa per davant els noms per a formar un govern que els continguts, les polítiques que desenvolupar", ha dit. 

No canvien les possicions  

En els últims dies ambdues formacions han protagonitzat un intercanvi d'ofertes per a arribar a un acord que no canvia substancialment la discrepància de fons. Unides Podem reclama formar part d'un govern de coalició, que implicaria representació en el Consell de Ministres més enllà dels acords programàtics. Per contra, el PSOE ofereix a la formació morada una fórmula de cooperació, en què Unides Podem només podria proposar "independents" per a alguns ministeris i ocupar càrrecs en un segon nivell de responsabilitat en l'administració. 

També et pot interessar

stats