Els forenses faran un nou examen mèdic a Eduardo Zaplana

L’Audiència Provincial de València accepta la petició de la defensa de l’expresident de la Generalitat després d'haver rebutjat en quatre ocasions l'alliberament

Els forenses faran un nou examen mèdic a Eduardo Zaplana
Els forenses faran un nou examen mèdic a Eduardo Zaplana

Eduardo Zaplana se sotmetrà a un nou examen forense. L'Audiència Provincial de València ha acceptat la petició de la defensa perquè els metges de l'Institut de Medicina Legal examinen una altra vegada l’estat de salut de l’expresident de la Generalitat, segons informa Europa Press de fonts judicials.

Zaplana, que pateix una leucèmia, es troba en presó provisional en el centre penitenciari de Picassent des del 24 de maig, després d'haver estat detingut en l'Operació Erial per presumptes delictes de blanqueig de cabals, malversació i prevaricació.

L’Audiència Provincial va rebutjar aquesta setmana el quart recurs de l’advocat de Zaplana contra la decisió de la magistrada que instrueix el cas de mantindre l’exministre de Treball a la presó. Per contra, accepta ara un segon recurs de la defensa contra la decisió de la jutgessa de no fer un reconeixement forense addicional.

La titular del jutjat d’instrucció número 8 de València no va tindre en consideració l’informe mèdic que acompanyava l’última sol·licitud -el tercer que ha presentat la defensa en el procés- per entendre que estava basat en "opinions i/o informes de premsa".

El document va ser elaborat pel doctor Guillermo Sanz, cap de la Secció d'Hematologia Clínica i de la Unitat de Trasplantament Hematopoètic de l'Hospital la Fe de València.

També et pot interessar

stats