Forcadell i Bassa reingressen en presó després de revocar el Suprem el tercer grau als presos del 'procés'

Dels nou presos, únicament Forcadell i Bassa seguien en tercer grau penitenciari.

L'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell saluda a les desenes de persones que li mostren el seu suport abans de reingressar aquest divendres en el centre penitenciari de Wad Ras a Barcelona
L'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell saluda a les desenes de persones que li mostren el seu suport abans de reingressar aquest divendres en el centre penitenciari de Wad Ras a Barcelona / Toni Albir (Efe).

L'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell ha reingressat aquest divendres a la presó de Wad-Ras, a Barcelona, després que el Suprem ha revocat el tercer grau als 9 presos de la causa del procés, concedit per la Generalitat de Catalunya. En arribar-hi, un grup d’independentistes, entre ells el vicepresident de la Generalitat de Catalunya i president interí, Pere Aragonès, i el del Parlament, Roger Torrent, s’han concentrat per a mostrar suport. Abans d’entrar en presó, Forcadell ha agraït als independentistes el suport als presos.

També ha reingressat en presó aquest divendres l’exconsellera Dolors Bassa, a Puig de les Basses, a Figueres (Girona), a la qual ha arribat acompanyada de la consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i la diputada d’Esquerra Republicana en el Congrés i germana de Dolors Bassa, Montse Bassa.

En aplegar a la presó, Bassa ha afirmat: "Facen el que facen, no ens rendirem i seguirem avant i, diguen el que diguen, el diàleg i la negociació estaran sempre".

El Tribunal Suprem ha revocat aquest divendres el tercer grau concedit per la Generalitat de Catalunya als nou condemnats a presó pel procés per considerar-lo "prematur". Els líders independentistes catalans tampoc podran gaudir del règim flexible que els permetia eixir per a anar a treballar o fer voluntariat, en virtut de l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Dels nou presos del procés, únicament Forcadell i Bassa seguien en tercer grau penitenciari (pel qual anaven a dormir en presó de dilluns a dijous), ja que el jutjat de vigilància penitenciària li ho va mantindre a l'espera que resolguera el Suprem.

També et pot interessar

stats