Foment veu injustificades les crítiques per la falta d'inversions en transports

El conseller Soler replica que la Comunitat Valenciana ha perdut 2.650 milions des que governa Mariano Rajoy.

El ministre De la Serna, amb el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues (segon per la dreta), l'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés (dreta), i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler (esquerra), durant la inauguració del pont Fernando Reig d'Alcoi
El ministre De la Serna, amb el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues (segon per la dreta), l'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés (dreta), i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler (esquerra), durant la inauguració del pont Fernando Reig d'Alcoi / EFE Morell

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha qualificat com a "injustificades" les crítiques de les administracions valencianes per la falta de finançament estatal en infraestructures de transport. De la Serna, que ha participat en la inauguració de la rehabilitació del pont de Fernando Reig, a Alcoi, ha assegurat que el seu ministeri està complint "íntegrament" els compromisos adquirits. En aquest sentit, ha expressat "sorpresa" per la reunió que han mantingut la Generalitat i alcaldes de municipis afectats pel Pla de Rodalies. 

  

De la Serna considera que el Pla de Rodalies és "ambiciós" i "realista". El ministre ha recordat que el Govern espanyol es va comprometre a una reunió de seguiment en un termini de sis mesos. La Generalitat ni hauria esperat a aquesta cita ni hauria demanat reunir-se "en la forma que cal fer-ho", ha assegurat el ministre.  

Per a De la Serna, les crítiques d'infrafinançament són un exemple de deslleialtat institucional. El responsable de Foment considera "demagògic" afirmar que no hi ha prou dotació per al "tren de la costa", ja que encara falten les declaracions d'impacte ambiental i redactar els projectes de construccions. 

Dèficit evident

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha replicat al ministre dient que la Comunitat Valenciana pateix un dèficit evident d'inversions en general i d'infraestructures en particular. Soler ha instat De la Serna perquè es destinen més diners a la Comunitat Valenciana, ja que, segons ha dit, continua en el furgó de cua quant a inversions. 

El Consell ha denunciat que els valencians han perdut 2.650 milions en inversions des que governa Mariano Rajoy i que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2018 releguen la Comunitat Valenciana a "l'antepenúltim lloc" de totes les comunitats autònomes.

Paral·lelament, el director general d'Obres Públiques i Transport, Carlos Domingo, s'ha reunit amb alcaldes dels municipis afectats per la baixa inversió en rodalies. Consell i ajuntaments han anunciat concentracions de protesta contra el Ministeri de Foment. Les mobilitzacions, que encara no tenen data, les faran a l'Estació del Nord de València i a l'estació d'Alacant. 

També et pot interessar

stats