Foment confirma la gratuïtat de l'AP-7 en 2020 i elaborarà els estudis per a obrir els 10 nous accessos

El govern central licitarà ara els accessos d'Ulldecona-Vinaròs i el ramal sud d'Oliva, de connexió de l'N-332 amb l'AP-7.

El secretari d'estat d'Infraestructures, Javier Izquierdo, s'ha reunit amb la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador
El secretari d'estat d'Infraestructures, Javier Izquierdo, s'ha reunit amb la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador

El Ministeri de Foment elaborarà els estudis de planejament necessaris per a fer les deu connexions d'accessos a l'AP-7 proposades per la Generalitat, una vegada que l'autopista siga lliure i gratuïta a partir de l'1 de gener de 2020. Així ho ha confirmat el secretari d'estat d'Infraestructures, Javier Izquierdo, després de reunir-se amb la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador.

Izquierdo ha avançat que el govern central licitarà a principis de 2019 els accessos d'Ulldecona-Vinaròs per més de 15 milions d'euros, així com el ramal sud d'Oliva, de connexió de l'N-332 amb l'AP-7. Per a més tard quedaran els de Benicàssim, Vila-real, Alzira, Gandia o Altea.

A més, es crearà una comissió tècnica que treballarà conjuntament per a estudiar i desenvolupar un protocol d'actuacions i on s'abordarà la necessitat de la connexió a la Safor, de l'enllaç de la CV-60 i de l'N-332 amb l'AP-7.

La conservació de l'AP-7 serà assumida per Foment, que s'encarregarà de preparar la licitació del contracte de manteniment perquè es puga treballar amb normalitat una vegada finalitze la concessió.

Ampliació de la V-21

Quant a l'ampliació de la V-21, el ministeri ha assegurat que considera viables tècnicament les peticions de la Generalitat, com l'execució d'un carril bus VAO, la construcció d'una passarel·la que connecte Alboraia amb Port Sa Platja o ocupar un terç menys d'horta, d'acord amb les consideracions del Pla d'acció territorial de l'Horta que ha aprovat aquest divendres el ple del Consell.

També et pot interessar

stats