La Fiscalia s'oposa a suspendre el juí del 'procés' i a alliberar els cinc presos electes

Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Raül Romeva demanaven la llibertat per a exercir com a parlamentaris.

Imatge d'arxiu del juí del procés, que se celebra al Tribunal Suprem
Imatge d'arxiu del juí del procés, que se celebra al Tribunal Suprem / Efe

La Fiscalia del Tribunal Suprem s'oposa a deixar en llibertat els cinc polítics independentistes que estan sent jutjats pel ‘procés’ i que han obtingut un escó de senador o diputat en les passades eleccions: Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Raül Romeva.

Els cinc havien demanat al Suprem que se'ls deixara en llibertat per a poder exercir el seu treball com a parlamentaris. En paral·lel demanaven que s'haguera de solicitar un permís formal al Congrés i al Senat -suplicatori- perquè se'ls puguera continuar jutjant.

Els fiscals Javier Zaragoza i Consuelo Madrigal han rebutjat les dues peticions. Argumenten que el suplicatori només es pot tramitar amb caràcter previ als "supòsits de detenció, inculpació o processament" i respecte a la petició de llibertat, expliquen que la presó provisional es va decretar abans que es presentaren a les eleccions i, per tant, els acusats eren conscients que el seu dret a la participació política estava ja condicionat.

També et pot interessar

stats