La Fiscalia rebutja que Junqueras prenga possessió com a eurodiputat pel risc d'un suplicatori al Parlament Europeu

El Suprem accepta l'eixida de Forn de la presó perquè assumisca l'acta de regidor a Barcelona.

El líder d'ERC Oriol Junqueras en un moment del juí pel 'procés' independentista de Catalunya
El líder d'ERC Oriol Junqueras en un moment del juí pel 'procés' independentista de Catalunya

La Fiscalia s’oposa al fet que Oriol Junqueras, el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya en presó preventiva, prenga possessió de l’acta d’eurodiputat el pròxim 17 de juny.

El ministeri públic ha demanat el Tribunal Suprem que no autoritze la seua petició davant la possibilitat que Junqueres intente “sortejar” la suspensió de funcions. Més específicament, la Fiscalia adverteix que el líder independentista podria demanar el suplicatori al Parlament Europeu per a retirar-li la immunitat, la qual cosa podria paralitzar el procés penal contra els líders independentistes.

El Suprem autoritza que Forn prenga possesió com a regidor

Per contra en un altre escrit, el ministeri públic sí ha acceptat que s'autoritze l'eixida de presó aquest dissabte de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn -també en presó preventiva- per a adquirir la condició de regidor a l'Ajuntament de Barcelona, malgrat que per la seua situació "no puga materialment exercir les funcions ni desenvolupar les activitats pròpies del càrrec". 

Així ho ha aprovat finalment el tribunal que jutja Forn al Suprem.  Els magistrats  establexien que l'autorització "se circumscriu, de forma exclusiva, a la presentació dels documents precisos davant el registre de la corporació i a la seua assistència a l'acte de constitució de la corporació" i "no legitima la presència del senyor Forn en qualsevol altre fòrum ni institució, pública o privada, diferent de la corporació municipal".

També et pot interessar

stats