La Fiscalia rebaixa a 4 anys i 3 mesos la petició de pena de Costa pel cas Gürtel

L'exsecretari general dels populars valencians s'enfrontava a set anys i nou mesos de presó per presumptes delictes electorals i de falsedat documental.

Ricardo Costa, en una foto d'arxiu
Ricardo Costa, en una foto d'arxiu / EFE Biel Aliño

El juí sobre el presumpte finançament il·legal del Partit Popular a la Comunitat Valenciana quedarà hui vist per a sentència. Ho farà amb la mirada posada en la petició final de penes que realitzaran la Fiscalia Anticorrupció, l'Advocacia de l'Estat, l'acusació particular exercida pel PSOE i les defenses dels acusats després de les confessions del suposat cervell de la trama, Francisco Correa, i dels empresaris Álvaro Pérez, conegut com el Bigotes, i el dirigent popular Ricardo Costa. La Fiscalia ha rebaixat a quatre anys i tres mesos la petició de pena per a l'exsecretari general dels populars valencians, que s'enfrontava inicialment a una pena de set anys i nous mesos de presó.  

Durant les sessions, que van començar fa cinc mesos a l'Audiència Nacional de Madrid, l'exsecretari general es va convertir en el primer càrrec polític que va reconéixer que el PP de la Comunitat Valenciana s'havia finançat il·legalment durant les campanyes del 2007 i el 2008. També va apuntar directament l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, com la persona que donava les ordes. Ricardo Costa ha mostrat la seua voluntat de col·laborar en altres procediments judicials. 

El Ministeri Públic va demanar inicialment per a Pérez 27 anys de presó i per a Correa i Pablo Crespo, 22, respectivament. Entre els encausats també hi ha la cúpula del PP valencià: l'exvicepresident de la Generalitat, Vicente Rambla, que s'enfronta a sis anys i mig de presó; l'exvicesecretari del partit, David Serra, i l'exgerent Cristina Ibáñez. Durant el juí van negar el finançament i que hagueren participat en la contractació d'actes. S'enfronten a penes d'uns set anys de presó.

El juí de la branca valenciana del cas Gürtel sobre el presumpte finançament irregular de les campanyes del PP de la Comunitat Valenciana el 2007 i 2008, que suposadament es pagaven amb diners negres, va començar el 15 de gener passat a l'Audiència Nacional de Madrid. En la banqueta dels acusats se n'han assegut una vintena entre empresaris i dirigents dels partit liderat en aquell moment per Francisco Camps, que no ha sigut imputat per aquesta causa.

Es podrà seguir en directe la conclusió del juí del cas Gürtel a la nostra pàgina web www.apuntmedia.es.  

També et pot interessar

stats