La Fiscalia ordena investigar si el Parlament de Catalunya ha comés delicte per haver aprovat la moció sobre l'autodeterminació

El Constitucional ha anul·lat la tramitació de la iniciativa i ha advertit Torrent del risc penal per desobediència.

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent / Quique García (Efe)

La Fiscalia General de l'Estat ha ordenat a la Fiscalia de Catalunya que investigue "la possible transcendència penal" de les decisions adoptades per la Mesa del Parlament de Catalunya durant les últimes setmanes malgrat els continus advertiments del Tribunal Constitucional.

La Fiscalia ha informat d'aquesta decisió després que la cambra ha aprovat una moció a favor d'exercir l'autodeterminació en un ple avançat pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, que s'ha celebrat mentre el Constitucional aprovava una resolució per a anul·lar la tramitació d'aquesta iniciativa. L'alt tribunal ha advertit per quarta vegada Torrent del risc penal per desobediència.

L'executiu espanyol ha anat presentant successius incidents d'execució de les sentències a mesura que la mesa del Parlament anava admetent les iniciatives dels grups sobiranistes que apostaven de nou per la independència. El Constitucional ha admés tots aquests incidents, ha suspés les iniciatives parlamentàries i ha avisat els membres de la mesa de les conseqüències de desobeir-lo.

Pel que fa a Torrent, s'ha mostrat disposat "a assumir les conseqüències" que puguen derivar-se de la tramitació d'iniciatives parlamentàries que puguen contravindre indicacions del TC, perquè rebutja convertir la mesa del Parlament català en un "òrgan censor" que vete els debats.

També et pot interessar

stats