La Fiscalia obri una investigació penal pels insults del líder de Vox a la ministra de Justícia

Juan José Liarte, que es va referir a Delgado com a "p***·" i "tiparraca", diu ara que es referia a "un senyor de Bildu".

El portaveu de Vox al parlament de Múrcia, Juan José Liarte
El portaveu de Vox al parlament de Múrcia, Juan José Liarte / Marcial Guillén (Efe)

La Fiscalia Superior de la Regió de Múrcia ha incoat diligències per a iniciar una investigació sobre la possible "transcendència penal" de les manifestacions del portaveu parlamentari de Vox, Juan José Liarte, sobre la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado.

En el seu perfil de Facebook, Liarte va referir-se a Delgado com a "p***·" i "tiparraca", unes afirmacions que han generat la reacció en contra de la resta de formacions polítiques al parlament. 

El PP ha condemnat els insults a Delgado, Cs ha exigit una disculpa i l’ha convidat a dimitir del seu càrrec públic "si continuara fent declaracions molt poc afortunades"; i PSOE i Podem han augurat que aquestes paraules podrien ser habituals si es constitueix un govern tripartit a la comunitat.

Liarte ha intentat explicar-se després en Facebook afirmant que la frase no es referia a la ministra sinó a "un senyor de Bildu".

La ministra Dolores Delgado ha demanat a PP i Cs que es pensen "dues vegades" els pactes aconseguits amb Vox, un partit que ha traspassat les "línies roges" de la convivència.

També et pot interessar

stats