La Fiscalia manté les peticions de pena per als líders independentistes pel delicte de rebel·lió

Quim Torra ha exigit a la Fiscalia la retirada d'acusacions i la llibertat dels líders sobiranistes jutjats per l’1-O.

Quim Torra realitza una declaració institucional a la sala Torres García del Palau de la Generalitat. Andreu Dalmau (Efe)
Quim Torra realitza una declaració institucional a la sala Torres García del Palau de la Generalitat. Andreu Dalmau (Efe)

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha elevat a definitiva la seua petició de 25 anys de condemna de presó per rebel·lió i malversació per a l’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, com a dirigent del 'procés' independentista i manté igualment la seua petició inicial de pena per als altres huit processats pel primer d'aquests delictes. 

Tampoc ha variat la seua petició de penes per als tres exconsellers del govern de Carles Puigdemont encausats per desobediència i malversació.

Torra exigeix la retirada d'acusacions i la llibertat dels presos

Per la seua banda, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha exigit a la Fiscalia que retire les acusacions contra els líders sobiranistes jutjats per l’1-O. Així mateix, n'ha demanat la immediata posada en llibertat, després de la resolució d'un grup de treball de l'ONU.

Torra ha realitzat una declaració institucional a la sala Torres García del Palau de la Generalitat per a valorar l'informe d'un grup de treball de l'ONU, que ha qualificat "d’arbitrària" la privació de llibertat dels líders catalans independentistes Oriol Junqueras, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

El president català ha anunciat que divendres que ve convocarà una reunió del Consell executiu per a aprovar una petició formal de retirada d'acusacions i posada en llibertat a la Fiscalia Superior de Catalunya, perquè la remeta a la Fiscalia General de l'Estat.

Per la seua banda, el govern espanyol ha desacreditat l'informe d'un grup de treball de l'ONU sobre la presó dels líders independentistes, que considera "especialment greu" en un moment com aquest perquè podria ser interpretat "com una interferència en un procés penal en marxa".

A més, han qüestionat la imparcialitat de l’informe per considerar que els seus redactors no saben els delictes dels quals estan acusats els dirigents independentistes, per creure que a Espanya és legal la convocatòria d'un referèndum independentista i perquè "no tenen en compte el principi de separació de poders ni la independència judicial".

En aquest sentit, Moncloa reclama als responsables d'aquest informe, que ha elaborat el Grup de Treball de Detenció Arbitrària, dependent del Consell de Drets Humans de l'ONU, que "reforcen el rigor, independència i equanimitat dels seus treballs" i estiguen "alerta" davant els "intents de manipulació i desinformació als quals puguen ser sotmesos".

També et pot interessar

stats