La Fiscalia investigarà els incidents de l’Orgull denunciats per Ciutadans

Consideren que el ministre va encoratjar les esbroncades i les increpacions que van patir simpatitzants del partit durant la marxa.

Representants de Ciutadans durant la marxa de l’Orgull a Madrid
Representants de Ciutadans durant la marxa de l’Orgull a Madrid / Ricardo Rubio (Europa Press)

La Fiscalia provincial de Madrid ha obert diligències per a determinar els incidents ocorreguts durant la celebració de l’Orgull 2019, quan Ciutadans va denunciar ser objecte d’amenaces, injúries i delictes d’odi.

“Espere que caiga tot el pes de la justícia sobre aquells que es dediquen a insultar i agredir altres ciutadans”, ha manifestat aquest dimarts a través del seu compte en Twitter el líder de la formació, Albert Rivera, després de conéixer el pas que ha fet el Ministeri Públic.

El president de Ciutadans defensa portar el cas davant la Fiscalia en considerar que simpatitzants del seu partit havien sigut objecte d’“agressions, insults i vexacions” durant la manifestació celebrada a Madrid el passat 6 de juliol. Per això, ha tornat a demanar la destitució del ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, perquè, assegura, “en compte de protegir les llibertats de tots, aquell dia es va dedicar a assenyalar-nos i posar-nos en la diana dels violents”.

Fonts del partit consideren que el ministre va encoratjar les esbroncades i increpacions que van patir durant la marxa, en afirmar que era il·lusori pensar que no tindria conseqüències “pactar amb qui d’una forma descarada, fins i tot obscena, tracta de limitar els drets humans”, en referència als acords amb Vox a l’Ajuntament de Madrid.

També et pot interessar

stats