La Fiscalia inicia el tràmit per a investigar Miquel Domínguez per blanqueig

S’inclou dins de la causa oberta a pràcticament tot el grup popular de València durant el mandat de Rita Barberá.

L'exregidor i exdiputat Miquel Domínguez
L'exregidor i exdiputat Miquel Domínguez

La Fiscalia Anticorrupció ha iniciat els tràmits per a continuar amb la investigació a Miquel Domínguez en el marc de la causa oberta per blanqueig de capitals a pràcticament tot el grup popular a l’Ajuntament de València durant el mandat de Rita Barberá.

El fiscal Pablo Ponce ha enviat un escrit al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) perquè retorne al jutjat d’instrucció número 18 la part del sumari del cas Taula relativa a l’exregidor i exdiputat del PP.

El TSJCV va obrir una causa a Domínguez l’octubre de 2016, quan ocupava un dels escons de les Corts com a diputat del PP, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup popular de l’Ajuntament de València.

Un delicte que s’hauria comés mitjançant donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors, quantitat que presumptament els era tornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita.

Una vegada que Domínguez ha perdut la condició d’aforat, per no ser ja diputat en la nova legislatura de les Corts, el fiscal sol·licita que passe a integrar-se en el grup d’aproximadament mig centenar de exregidors i exassessors del PP de València investigats per blanqueig.

La investigació per delicte electoral i blanqueig de capitals a l’Ajuntament de València va nàixer el 2015 i és una peça separada del cas Imelsa.

També et pot interessar

stats