La Fiscalia denuncia Vox per un possible delicte d’odi

Un tuit de la formació d’extrema dreta atribueix falsament a magribins un presumpte abús sexual en grup a Cullera.

La Fiscalia denuncia Vox per un possible delicte d’odi
La Fiscalia denuncia Vox per un possible delicte d’odi
07 de novembre 2019 - 20:11

La Fiscalia ha denunciat Vox per un missatge a Twitter del 23 de juny en el qual assenyala falsament que els cinc detinguts en un presumpte cas d’abusos sexuals a Cullera eren magribins. En realitat són de nacionalitat espanyola i veïns de la Ribera Baixa.

Quatre mesos després de les detencions, la formació d’extrema dreta encara no ha esborrat el missatge, en què el partit de Santiago Abascal acusava també al diari El País d’ocultar deliberadament la nacionalitat dels sospitosos.

La coordinadora de la secció de tutela penal de la igualtat i contra la discriminació a València, Susana Gisbert, ha remés als jutjats de Sueca, on s’investiguen els possibles abusos sexuals, les diligències penals que va obrir contra Vox per apreciar indicis de delicte d’odi.

El cas origen de la controvèrsia es remunta al 15 de juny, quan una dona va denunciar que cinc homes d’entre 45 i 50 anys la van acorralar en eixir de l’aigua en una platja naturista, li van fer tocaments de tipus sexuals i van intentar atropellar-la quan va demanar ajuda.

La formació d’extrema dreta acostuma a relacionar els delictes sexuals amb la immigració sense dades o a partir d’informacions errònies. En el debat entre els candidats a la presidència del govern d’aquest dilluns el líder de Vox, Santiago Abascal va afirmar que la majoria dels violadors són estrangers.

El pronunciament ha sigut contestat per plataformes especialitzades a identificar notícies falses, com Maldita Hemeroteca. En aquest web s’explica que Abascal es basa en un informe fals i que segons les últimes dades disponibles de l’Institut Nacional d’Estadística, què daten de 2017, el percentatge d’espanyols condemnats per delictes contra la llibertat sexual va ser de 75%, en front d’un 25% de sentències condemnatòries contra persones estrangeres.

També et pot interessar

stats