La fiscalia demana tres anys i set mesos de presó per als 8 acusats de l'accident del metro

Considera que els fets serien constitutius de 43 delictes d'homicidi i de 37 delictes de lesions per imprudència greu professional.

La fiscalia demana tres anys i set mesos de presó per als 8 acusats de l\'accident del metro
La fiscalia demana tres anys i set mesos de presó per als 8 acusats de l'accident del metro

La fiscalia ha demanat tres anys i set mesos de presó per a l’exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Marisa Gracia i per als altres set processats en la causa de l'accident de metro de València del 3 de juliol del 2006, en què van morir 43 persones i 47 més van resultar ferides.

Així consta en l'escrit de conclusions provisionals presentat per la fiscalia davant el jutjat d'instrucció número 21, que ha acabat la instrucció de la causa i ha processat huit exdirectius de l'empresa pública FGV.

El ministeri fiscal considera que els fets serien constitutius de 43 delictes d'homicidi, per imprudència greu professional; de 37 delictes de lesions, per imprudència greu professional, i d’un delicte contra els drets dels treballadors, en la modalitat de seguretat i higiene en el treball.

Demana una pena de tres anys i set mesos de presó per als huit processats. També la inhabilitació especial durant cinc anys i mig per a l'exercici de càrrec directiu en empresa pública o privada, en el cas de l’exgerent, i per a l'exercici de professió relacionada amb el transport de viatgers en els altres set processaments.

Així mateix, demana que es declare la responsabilitat civil directa de la companyia Zurich Espanya SA i subsidiària de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

També et pot interessar

stats