La Fiscalia demana al Suprem que investigue Laura Borràs, de JxCat, per presumptes irregularitats

Per al ministeri públic hi ha indicis que es van adjudicar fraudulentament 18 contractes a la Institució de les Lletres Catalans.

Laura Borràs en declaracions a la prensa el passat novembre
Laura Borràs en declaracions a la prensa el passat novembre / À Punt NTC

La Fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem que investigue la diputada de JxCat Laura Borràs per les possibles irregularitats trobades en adjudicacions concedides a un amic per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan ella la va dirigir.

En el mateix dia de constitució de les Corts Generals, el ministeri públic ha demanat al Suprem que cite la diputada atenent l'exposició raonada que ha remés el jutjat número 9 de Barcelona. En aquest document, el tribunal demana que s'investigue Borràs per prevaricació, malversació, frau i falsedat documental en sospitar que va participar, "materialment i directament", en l'adjudicació, suposadament fraudulenta, de dihuit contractes al seu amic Isaías H.F. en detriment de l'erari públic.

Per a la Fiscalia, hi ha "clars i contundents indicis de simulació documental continuada" per part de Borràs i del seu col·laborador "a fi de dotar d'una suposada transparència i objectivitat" el procés d'adjudicació contractual, "encobrint" la decisió d'adjudicar-li tots els contractes i "emmascarant" el seu fraccionament "il·legal".

També et pot interessar

stats