La Fiscalia demana el processament de l'alcalde d'Alacant per un altre cas

Creu que existeixen indicis de delicte d'Echávarri en l'acomiadament d´una interina.

La Fiscalia demana processar l'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, en considerar que existeixen indicis de delicte de prevaricació en l'acomiadament d'una interina de la Regidoria de Cultura.

Es tracta de la cunyada de Luis Barcala, portaveu del PP, grup que va presentar la denúncia en considerar que se la va cessar com a represàlia per la denúncia que havien interposat pel cas Comerç, l'altre afer en el qual està imputat el primer edil de la ciutat.

El ministeri públic demana al jutjat d'instrucció número 2 d'Alacant que no s´arxive la causa i que es dicte acte de procediment abreujat de processament, la fase prèvia a l'obertura de judici oral.

Per contra, la Fiscalia sí que sol·licitarà el sobreseïment de les actuacions sobre el regidor de Recursos Humans, Carlos Giménez, que també figura com a investigat en la causa.

El passat 11 de desembre la defensa de l´alcalde va presentar un escrit al jutjat en el qual sol·licitava l´arxivament de la causa en entendre que no existia prevaricació ni perjudici per a la treballadora i que el seu cessament va estar justificat. La Fiscalia s´oposa a aquest arxivament en considerar que sí que existeixen indicis de delicte.

El portaveu municipal del PP, Luis Barcala, ha demanat a l´alcalde 'trellat', 'responsabilitat' i que 'se´n vaja'.

Gabriel Echávarri acaba de ser processat per una altra causa, el cas Comerç, en el qual s´ha investigat un presumpte fraccionament de contractes en la regidoria que ell va dirigir.

També et pot interessar

stats