La Fiscalia demana mantindre l’euroorde de Puigdemont i Comín i suspendre’n la immunitat

Els dos polítics estan fugits a Bèlgica i arreplegaren l’acta d’eurodiputat divendres.

Comín i Puigdemont, en el Parlament Europeu el passat divendres
Comín i Puigdemont, en el Parlament Europeu el passat divendres / Stephanie Lecocq (Efe)

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha sol·licitat al jutge instructor del procés, Pablo Llarena, que mantinga l’euroorde contra l’expresident català Carles Puigdemont i la resta de mesures cautelars imposades. També demana al Parlament Europeu que suspenga la immunitat de què gaudeixen com a europarlamentaris tant l’exidirigent català com l’exconseller Toni Comín, també fugit a Bèlgica.

En un escrit del dilluns 20 de desembre, els fiscals del cas també demanen que s’informe el jutge belga que ha de decidir sobre les ordes de detenció i lliurament dels dos polítics. D’aquesta manera, busquen deixar “sense efecte” els terminis per a la resolució de l’euroordre fins que el Parlament Europeu decidisca si finalment els suspén la immunitat.

El ministeri públic ha pres la decisió després d’estudiar la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que avala la immunitat de l’exvicepresident català Oriol Junqueras com a eurodiputat. També demana al Tribunal Suprem que mantinga les mesures cautelars que estan vigents actualment contra Puigdemont i Comín, els dos fugats a Bèlgica.

També et pot interessar

stats