La fiscalia demana l'arxivament de la peça del cas Villarejo que afecta Corinna i Joan Carles I

Anticorrupció no veu delicte en els fets revelats per l'amiga del rei emèrit en una conversa amb l'excomissari José Villarejo.

Trobada entre el rei Joan Carles i Corinna
Trobada entre el rei Joan Carles i Corinna / Europa Press

La Fiscalia Anticorrupció no veu delicte en els fets revelats per l'amiga de Joan Carles I, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, en una conversa amb l'excomissari José Villarejo gravada a Londres en 2015. No obstant això, la fiscalia sí que aprecia un possible delicte de corrupció en la contractació de l'AVE a la Meca, a l'Aràbia Saudita, però en aquell moment el rei ostentava encara la corona i era, per tant, inviolable.

En una nota de premsa, Anticorrupció informa que ha demanat al jutge del cas Tàndem, Diego de Egea, l'arxivament de la peça anomenada Carol, que investigava aquesta conversa gravada abans de l'abdicació de Joan Carles I.

En les revelacions de Corinna solament veu indicis d'un delicte en les possibles comissions pagades en la contractació de l'AVE, si bé creu que aquests fets s'han d'investigar en una causa a part ja que no tenen relació amb la investigació sobre Villarejo.

En la conversa, Corinna parla d'un terreny al Marroc al seu nom que la dona atribueix al rei, de comptes a Suïssa que hauria tingut el monarca i del contracte de l'AVE a l'Aràbia Saudita, que va ser adjudicat a l'octubre de 2011.

Sobre el terreny i els comptes, la fiscalia creu que no hi ha suficients indicis per obrir una investigació penal i que en tot cas ho podria investigar l'Agència Tributària, però veu "més concretes" les referències de Corinna a comissions il·legals que es van poder pagar en l'obra ferroviària.

La fiscalia creu que els indicis de "l'eventual intervenció" del rei emèrit en aquests fets possiblement delictius són "extraordinàriament febles, ja que consisteixen en la mera referència que fa una persona (Corinna), que no apareix directament ni indirectament implicada en els pagaments, i que tampoc manifesta la raó del seu coneixement". 

També et pot interessar

stats