La Fiscalia demana arxivar la causa contra Trenzano per falsedat documental

Considera que “no s’ha acreditat, de cap manera, intenció falsària” en les ajudes a empreses del germà de Puig.

Imatge d'arxiu del director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, a l'eixida de la Ciutat de la Justícia de València.
Imatge d'arxiu del director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, a l'eixida de la Ciutat de la Justícia de València.

La Fiscalia Provincial de València ha demanat al jutjat que investiga presumpta falsedat documental en les ajudes al valencià rebudes per a dues empreses vinculades a Francis Puig, germà del president de la Generalitat, que arxive la causa oberta contra el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano.

El ministeri públic considera que “no s’ha acreditat, de cap manera, intenció falsària o encobriment de conducta aliena”. Així figura en l’escrit que el fiscal ha presentat al jutjat, en què assegura que malgrat els reiterats esforços de la querellant”, la portaveu adjunta del PPCV, Eva Ortiz, “per confondre l’instructor, res té a veure la causa present amb uns suposats delictes de malversació, prevaricació i contra la Hisenda Pública”, que s’investiguen en un altre procediment.

En aquesta causa s’investiga si va haver-hi falta de veracitat en un document datat el 2018 i firmat per Trenzano que assegura que s’havien fiscalitzat les ajudes al foment del valencià concedides en 2015 i 2016 a dues empreses vinculades a Francis Puig.

Compromís critica les “denúncies falses” del PP

La diputada de Compromís en les Corts Nathalie Torres ha celebrat la petició d’arxiu, per part de la Fiscalia, de la denúncia del PP contra Trenzano. “No tolerarem indefinidament un bombardeig de denúncies falses”, ha advertit, ratllant-la de “persecució ideològica contra tot allò relatiu al valencià” i de “ridícul espantós”.

També et pot interessar

stats