La Fiscalia demana més de dos anys de presó per a García Albiol per la instal·lació irregular d'unes antenes

El candidat del PP a Badalona s'enfronta també a una pena de deu anys d'inhabilitació per prevaricació urbanística i ambiental

Xavier García Albiol en la 26 Intermunicipal del PP en febrer a València
Xavier García Albiol en la 26 Intermunicipal del PP al febrer a València / Efe

La Fiscalia demana dos anys i deu mesos de presó per a l'exalcalde de Badalona (Barcelona) Xavier García Albiol, per permetre presumptament la col·locació sense llicència de dues antenes de telefonia mòbil en la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Segons ha avançat El Periódico i han confirmat a Efe fonts jurídiques, el candidat del PP a Badalona s'enfronta també a una pena de deu anys d'inhabilitació per prevaricació urbanística i ambiental, així com a una multa de 9.500 euros.

La Fiscalia acusa l'exalcalde de Badalona de tolerar la instal·lació de dues antenes de telefonia mòbil al turó d'en Caritg, al costat de la comissaria de la Guàrdia Urbana, que no tenien llicència i suposadament eren il·legals.

A més, el jutjat d'instrucció, que va concloure la investigació l'octubre de 2021, va considerar que hi havia indicis que també incriminaven més persones, com són alts càrrecs i exregidors de Badalona.

Entre ells, destaca l'exprimer tinent d'alcalde durant el govern de Dolors Sabater i exregidor d'urbanisme, Oriol Lladó (ERC), i l'exregidor de Seguretat Ciutadana durant el primer mandat d'Albiol, Miguel Jurado.

Les antenes van funcionar presumptament sense cap llicència entre 2012 i 2018, quan Vodafone i Telefónica, propietàries d'aquestes instal·lacions, van decidir desmuntar-les.

Durant el temps en què les antenes hi van estar instal·lades, l'Ajuntament va deixar d'ingressar en aquest període 17.500 euros en impostos que totes dues companyies haurien d'haver abonat per haver ocupat un espai públic, com és una comissaria.

També et pot interessar

stats