La Fiscalia demana ampliar un any més el cas de blanqueig del PP de València

Argumenta que necessita més temps per a examinar la documentació de la causa.

El grup municipal popular que encapçalava l'exalcadessa de València Rita Barberà, en una imatge d'arxiu
El grup municipal popular que encapçalava l'exalcadessa de València Rita Barberà, en una imatge d'arxiu

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat que s'allargue durant un any més la complexitat de la investigació sobre el possible delicte de blanqueig de capitals suposadament comés per regidors i assessors del PP local de la ciutat de València. Aquesta investigació es correspon amb la peça separada A del cas Imelsa, que investiga una presumpta trama de corrupció en l'empresa amb el mateix nom que depenia de la Diputació de València. 

En un escrit remés al jutjat d'instrucció número 18 de València, el fiscal exposa que les diligències d'investigació no han conclós i que encara queda per  examinar més documentació, tot i que no determina quina. Si no es prorroga la complexitat de la causa, adverteix el ministeri públic, seria "inviable" analitzar tota la informació i practicar noves diligències que puguen considerar-se necessàries.

La peça A és una de les 8 en què actualment està dividida la investigació, i analitza suposats delictes de blanqueig i delicte electoral comesos abans de les eleccions municipals de 2011 i 2015. 

La instrucció del cas està prop de complir tres anys des que el 26 de gener es van dur a terme diverses detencions, entre elles, la de l'expresident de la Diputació de València, Alfons Rus, que evidenciaren indicis de corrupció en una causa molt més extensa de la sospitada inicialment. 

També et pot interessar

stats