La fiscalia contradiu la Junta Electoral i es mostra a favor que Puigdemont es presente a les europees

Assegura que la resolució de la JEC “vulnera el dret fonamental de sufragi passiu” de l’expresident i els exconsellers catalans.

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont / Clemens Bilanoto (Efe)

La Fiscalia de Madrid s’ha mostrat a favor que el jutjat contenciós administratiu número 2 de Madrid estime el recurs presentat per la candidatura Lliures per Europa contra la decisió de la Junta Electoral Central

L’organisme va excloure l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí de les llistes per a les eleccions europees del 26 de maig.

En el seu escrit, el Ministeri Públic afirma que la resolució de la JEC “no és ajustada a Dret, quan vulnera el dret fonamental de sufragi passiu” de Puigdemont, Comín i Ponsatí. 

El ministeri públic s'uneix així als vots particulars emesos per membres de la mateixa JEC i recorda que la llei no preveu cap condicionant ni restricció al sufragi passiu que no siga la condemna per sentència ferma.

A més, la fiscalia rebutja que la condició de processats dels tres polítics els impedisca ser candidats i recorda que la JEC no ho va impedir a alguns dels acusats en el juí del "procés" que han pogut concórrer a les eleccions generals del 28A. A més, subratlla el dret a la presumpció d'innocència: "no es poden equiparar els condemnats per sentència judicial ferma als merament processats per un delicte".

També et pot interessar

stats