La fiscalia belga rebutja entregar a Espanya els exconsellers catalans Comín, Serret i Puig

El ministeri públic ha rebutjat l'extradició en primera instància per un defecte de forma.

Els exconsellers catalans Comín (esquerra), Serret (centre) i Puig (dreta) atenen els mitjans a Brussel·les
Els exconsellers catalans Comín (esquerra), Serret (centre) i Puig (dreta) atenen els mitjans a Brussel·les / EFE Stephanie Lecocq

La fiscalia belga ha rebutjat per defecte de forma l'extradició a Espanya dels exconsellers catalans Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. Ha sigut en la vista celebrada hui a partir de l'orde de detenció i entrega emesa el mes de març passat pel jutge del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena.

En declaracions als mitjans després de l'audiència en què s'ha pres aquesta decisió, Toni Comín ha expressat la satisfacció "mes rotunda" dels tres polítics catalans perquè, consideren, que se n'ha fet justícia. 

L'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevilla, ha explicat que la defensa dels polítics catalans i la Fiscalia de Brussel·les han coincidit a assenyalar que hi ha un defecte de forma que fa que l'euroorde del jutge Llarena no siga "tècnicament" admissible. El problema és que es basa en una d'anterior emesa mesos abans per l'Audiència Nacional, per la qual cosa els delictes no es corresponen. 

Llarena va imputar Comín els delictes de rebel·lió i malversació, mentre que a Serret i Puig els de desobediència i malversació. Els tres consellers van quedar en llibertat el 5 d'abril amb l'obligació d'estar localitzables i de tindre la residència a Brussel·les, i amb la prohibició d'eixir de Bèlgica, on van arribar a final del mes de novembre de l'any passat. 

També et pot interessar

stats