La Fiscalia arriba a un acord amb deu acusats en el juí per la visita del papa a València

El pacte implica l’íntegra devolució dels diners i el reconeixement dels fets a canvi d’una rebaixa de les penes de presó.

VÍDEO | La Fiscalia arriba a un acord amb deu acusats en el juí per la visita del papa a València

La Fiscalia Anticorrupció ha arribat a acords de conformitat amb una desena dels 23 acusats que s’asseuran al banc dels acusats a partir de dilluns que ve en el juí per la contractació de la trama Gürtel per a actes celebrats per la visita del papa Benet XVI a València el 2006. Així mateix, s’espera que la xifra d’acusats que accepten una conformitat abans d’aquest juí siga superior.

El pacte implica l’íntegra devolució dels diners dels qual s’hagen beneficiat i el reconeixement dels fets en els termes establits en l’escrit d’acusació de la Fiscalia Anticorrupció, a canvi d’una rebaixa de les penes de presó.

Els fets pels quals estan acusats se centren en el lloguer de pantalles, manteniment i megafonia. El cost de la megafonia, 7 milions d’euros, va ser presumptament fixat pels imputats, que suposadament van decidir que l’assumira l’ens públic RTVV, que al seu torn l’adjudicaria a través de Teconsa, empresa pantalla de Gürtel.

Segons el Ministeri Públic, Juan Cotino; Álvaro Pérez, El Bigotes; Pablo Crespo; Francisco Correa i l’exdirector de la televisió pública valenciana (RTVV) Pedro García Gimeno van acordar atribuir a RTVV el cost d’aquest contracte per a “apoderar-se directament dels fons públics” de la televisió valenciana.

D’aquesta forma, segons el fiscal, García Gimeno, per al qual el fiscal demana la major pena (40 anys), va aconseguir “sostraure fons públics” de l’RTVV per 3,3 milions d’euros, que es va repartir amb Correa, Crespo, El Bigotes i Ramón Blanco Balín.

El principal acusat del cas és l’expresident de les Corts i exdirector general de la Policia, Juan Cotino, que s’enfronta a onze anys de presó. La Fiscalia assenyala que, “malgrat no ostentar cap càrrec en la Fundació de la Comunitat Valenciana V Trobada Mundial de la Família, ni formar part de les seues competències com a conseller, impulsava activament i gestionava de facto la contractació dels actes”.

També et pot interessar

stats