La Fiscalia no aprecia delicte en les protestes davant la casa d'Iglesias i Montero

Entén que les expressions poden resultar incòmodes però en cap cas són amenaçadores ni atempten contra l'ordre establit.

Pablo Iglesias i Irene Montero, en una reunió de Podem, en una imatge d'arxiu
Pablo Iglesias i Irene Montero, en una reunió de Podem, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Fiscalia Provincial de Madrid s'oposa al recurs presentat per la ministra d'Igualtat, Irene Montero, contra l'arxivament de la querella contra la regidora de Vox a Galapagar, Cristina Gómez, per coaccions i assetjament diari al seu domicili i en les xarxes socials.

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Collado Villalba (Madrid) va decretar el 13 de juliol el sobreseïment provisional de la causa en no apreciar indicis de delicte en l'actuació de la regidora, una decisió que va ser secundada pel ministeri públic. Fonts fiscals han informat que la Fiscalia no ha variat la seua posició, per la qual cosa ha impugnat el recurs d'apel·lació que la titular d'Igualtat va interposar davant l'Audiència Provincial.

D'aquesta manera, el ministeri públic no veu delicte en les protestes que es produeixen en el domicili del vicepresident segon del govern, Pablo Iglesias, i la ministra d'Igualtat des de maig. Entén que les expressions i crits poden resultar incòmodes però en cap cas són amenaçadors ni atempten contra l'orde establit ni contra els agents policials apostats en els voltants de la residència.

Montero, en canvi, considera que la conducta de la regidora "pot ser constitutiva de delicte", ja que aquesta dona ha anat a sa casa durant més d'un mes a demanar que ella i la seua família se'n vagen de la seua llar i abandonen el país "rumb a Veneçuela" i que fins i tot ha manifestat en les xarxes socials que no pararia fins a aconseguir-ho.

Precisament, el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, i Montero van denunciar aquest dilluns davant la Policia l'existència de missatges en xarxes socials en què "clarament s'incita a l'odi i a la violència" contra els seus fills, així com un altre incident en el domicili familiar la matinada del dissabte.

Fa a penes una setmana, ja van haver d'interrompre l’estada a Felgueras, un llogaret del municipi asturià de Lena, on passaven uns dies de vacances, per les amenaces i protestes rebudes per la seua presència.

També et pot interessar

stats