La fiscalia anticorrupció s'oposa a deixar en llibertat a Zaplana

Considera que existeix risc de fugida i possibilitat de destrucció de proves.

Zaplana, en una foto d'arxiu
Zaplana, en una foto d'arxiu / Efe: JuanJo Martín

La Fiscalia Anticorrupció s'ha oposat a la petició de llibertat sol·licitada per la defensa jurídica d'Eduardo Zaplana, en considerar que existeix risc de fugida i possibilitat de destrucció de proves.

L'advocat de l'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, havia demanat aquest dijous la posada en llibertat del seu client per raons humanitàries. En cas que no fóra possible, sol·licitava l'arrest domiciliari.

El recurs del lletrat es fonamenta en la malaltia greu que pateix Zaplana, que el 2015 es va sotmetre a un trasplantament de medul·la després de diagnosticar-li una leucèmia.

Eduardo Zaplana està ingressat des de fa una setmana al centre penitenciari de Picassent per la implicació en el cas Erial. La jutgessa que porta el cas l'acusa almenys de 10 delictes, entre ells, blanqueig de capital, suborn, tràfic d'influències i associació amb grup criminal.

El jutjat número 8 de València investiga el presumpte cobrament de comissions per valor de vora 10 milions d'euros derivades de l’adjudicació pública de les ITV i del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana durant la gestió d’Eduardo Zaplana com a president de la Generalitat.

També et pot interessar

stats