La Fiscalia Anticorrupció mantindrà Zaplana en presó mentre continue investigant

La defensa de l’expresident va demanar la seua llibertat per cinquena vegada el passat 28 de desembre.

L’exministre i expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana
L’exministre i expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana / Morell (EFE)

La Fiscalia Anticorrupció no modificarà la posició respecte a la presó provisional per a l’expresident de la Generalitat Valenciana i exministre Eduardo Zaplana. Almenys serà així fins que concloguen les diligències d’investigació que està desenvolupant i mentre el reclús es trobe ingressat en un hospital.

El ministeri públic mantindrà l’oposició a la petició de llibertat que va formular la defensa de Zaplana el 28 de desembre per cinquena vegada. Enper cinquena vegada. En aquesta al·legava que no existeix risc de fugida a causa dels seus problemes de salut.

Això sí, han explicat que quan es donen per concloses les comissions rogatòries formulades a altres països per a investigar el patrimoni de Zaplana, potser es pot modificar la posició de la Fiscalia respecte a la presó provisional.

Zaplana va ser traslladat el 18 de desembre a l’Hospital La Fe de València, on ha sigut sotmés a diverses proves mèdiques. Segons la seua defensa, l’exministre ha patit recentment una deterioració física com a conseqüència de la leucèmia que pateix.

Zapalana es troba a la presó Picassent des de fa més de set mesos per la seua suposada implicació en delictes de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

També et pot interessar

stats