La Fiscalia Anticorrupció considera legals les punxades telefòniques

Tercera sessió del juí sobre la peça separada del cas Brugal, relativa a les alteracions del pla general d’ordenació urbana d’Alacant.

Imatge de la tercera sessió del juí de la peça separada del cas Brugal
Imatge de la tercera sessió del juí de la peça separada del cas Brugal / À Punt NTC

Els dos fiscals Anticorrupció d'Alacant, Felipe Briones i Pablo Romero, han respost aquest divendres totes les qüestions prèvies plantejades pels advocats dels nou acusats en la peça separada del cas Brugal, que investiga les modificacions presumptament irregulars del pla general d'ordenació urbana d'Alacant (PGOU). Entre altres, estan acusats els exalcaldes del PP Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi.

Els fiscals consideren que les gravacions que van iniciar el procediment són legals. Diuen que, tot i que els cedés són còpies, el contingut n’és autèntic i no estan manipulades. Va ser l'empresari d'Oriola Àngel Fenoll el que va gravar com donava diners a un regidor i ell mateix va dur la gravació a la Fiscalia d'Alacant. A partir d'ací, diferents jutges instructors van autoritzar punxades als mòbils de desenes d'investigats. En la vista oral, el fiscal Pablo Romero ha dit que Fenoll es va negar a lliurar tant les gravacions originals com el dispositiu amb què es feren.

Sobre la petició de tots els advocats defensors de suspendre aquest juí atenent al fet que la Audiència d'Elx va anul·lar les punxades telefòniques, els fiscals Romero i Briones recorden que eixa sentència no és ferma perquè han recorregut en contra al Tribunal Suprem. Aquestes escoltes usen el sistema anomenat Sitel, la validesa del qual s'ha posat en dubte en l'exposició de les qüestions prèvies. “Que ens aclarisquen com funciona el sistema Sitel, perquè si no estem propalant una notícia falsa, un mite, cap a totes les causes judicials d'Espanya, ja que el jutges d'instrucció estan intervenint conversacions i totes mitjançant el sistema Sitel”, ha dit.

La Fiscalia Anticorrupció, l'acusació particular que representa l'Ajuntamernt d'Alacant, i la popular que exerceix Esquerra Unida, mantenen que no s'ha vulnerat cap dret fonamental dels processats, acusats de modificar el nou PGOU d'Alacant en favor del promotor Enrique Ortiz. El juí es reanudarà el 23 de setembre.

També et pot interessar

stats