La Fiscalia Anticorrupció anuncia preacords amb alguns acusats del cas Blasco

L'exconseller de Solidaritat demana que es respecten els temps de la justícia i es garantisca la presumpció d'innocència.

VÍDEO | La Fiscalia Anticorrupció anuncia preacords amb alguns acusats del cas Blasco

Els magistrats de l'Audiència de València encarregats de jutjar les peces 2 i 3 del cas Blasco han decidit que el juí continue avant tot i l'absència d'un dels acusats, que es troba a Bolívia, i no descarten demanar-ne l'extradició. Rebutgen, d'aquesta manera, ajornar de nou el procediment, que ja va patir un retard el passat mes d'abril

En el procediment que s'ha représ aquest dilluns, passades les 10 del matí amb les qüestions prèvies, es jutja l’exconseller de Solidaritat i exportaveu del PP a les Corts, Rafael Blasco, i 23 persones més. Se'ls acusa d’irregularitats en subvencions a ONG i en la construcció d’un hospital a Haití que no es va dur a terme mai. 

En eixir dels jutjats una vegada ha conclòs la sessió, Blasco ha dit als periodistes que "cal ser molt respectuós" amb el funcionament de la justícia i els seus temps. Ha insistit que s'ha d'esperar fins que els tribunals es pronuncien i ha demanat que es garantisca la presumpció d'innocència des del principi i s'evite fer juís paral·lels.

Ultimar els acords amb els acusats

La Fiscalia Anticorrupció ha anunciat durant aquesta primera sessió del juí que s’està arribant a acords de conformitat, en uns casos plens i en uns altres parcials, amb alguns dels 24 acusats en el cas Blasco. Ha afegit, a més, que les defenses d’altres acusats han mostrat la voluntat d’adherir-s’hi.

En començar, el fiscal Jesús Carrasco ha demanat que s’ajornara la sessió fins al 13 de maig per a no frustrar el tancament d’eixos preacords i la formalització dels escrits en forma perquè considera que es necessita més temps per a tancar els detalls. No obstant això, el tribunal ha decidit que no era necessari ajornar aquesta primera sessió de qüestions prèvies per a garantir els acords i vol mantindre el calendari previst perquè els 23 acusats comencen a declarar a partir del 20 de maig. 

Finalment aquest dilluns s’han tractat les qüestions processals i les defenses han demanat que els acusats no hi estiguen presents durant el procés més enllà de les jornades en què siguen imprescindibles i que puguen seguir el juí al costat dels advocats. El 13 de març continuarà el juí amb les qüestions prèvies que plantegen les defenses. 

L’exconseller de Solidaritat Rafael Blasco ha arribat a la Ciutat de la Justícia de València poc després de les 9 del matí i ha dit als periodistes que es troba “estupendament”. En règim de semillibertat per la condemna de la primera peça, Blasco s’enfronta aquesta vegada a 16 anys de presó i 42 d’inhabilitació per les irregularitats en les subvencions a ONG, entre les quals hi ha la construcció d’un hospital a Haití.

També et pot interessar

stats