La Fiscalia alemanya demana l'extradició de Puigdemont per rebel·lió i malversació de fons públics

La Fiscalia demana també que ingresse en presó en apreciar risc de fugida.

Puigdemont en una imatge d'arxiu
Puigdemont en una imatge d'arxiu

La Fiscalia de Schleswing-Holstein manté la sol·licitud d'extradició a Espanya de l'expresident català, Carles Puigdemont, per rebel·lió i malversació de fons públics, i també ha demanat que ingresse en presó, ja que considera que hi ha risc de fugida després d'haver eixit d'Espanya per a refugiar-se a Bèlgica. D'aquesta manera, la Fiscalia dóna curs a l'euroorde emesa pel Tribunal Suprem espanyol que dóna suport als càrrecs que la justícia espanyola imputa al dirigent independentista.

En un comunicat, la Fiscalia descarta que existisquen "errors formals", com va afirmar la justícia belga en rebutjar les euroordes dels exconsellers catalans Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, i assegura que es donen totes les condicions per a extradir Puigdemont a Espanya. L'Audiència de Schleswing-Holstein va descartar el 21 de maig que l'expresident català ingressara en presó i va rebutjar el delicte de rebel·lió.

La Fiscalia alemanya considera que no hi ha "amenaça" de persecució política i que l'1 d'octubre, dia del referèndum, sí que es va arribar a prou nivell de violència. L'Audiència de Schleswing-Holstein ja ha rebut la petició i es pronunciarà durant el mes de juny.

També et pot interessar

stats