La fiscal acusa Urdangarin i Torres d'instigadors de la corrupció de funcionaris

Urdangarín s'enfronta a més anys de condemna en la vista de la revisió de la sentència del cas Nóos.

El recurs de la fiscalia reclama al Tribunal Suprem que s´imposen penes d´inhabilitació contra els quatre. En el cas de Vela i Maldonado, les condemnes haurien de sumar cinc anys i mig de presó per a cada un d´ells pel delicte de falsedat, ha estimat la fiscal. Ángeles Garrido ha argumentat que Cacsa 'és una empresa pública' [dependent de la Generalitat] i ha afirmat que els convenis d´esta empresa amb l´Institut Nóos es van fer 'prescindint plenament de les normes de procediment que regulen els contractes subscrits'.

Els advocats defensors de Jorge Vela, Elisa Maldonado i Luis Lobón han refutat, davant el tribunal, la petició de la fiscalia. Vicente Grima, l´advocat de Lobón, ha explicat que el que pretén la fiscal és vulnerar els drets del seu representat: 'vol que la nova sentència el declare prevaricador, quan la primera sentència diu tot el contrari i això', ha continuat, 'suposa vulnerar les garanties processals'.

El Tribunal Suprem haurà de pronunciar-se sobre els 77 recursos presentat a la sentència de l´Audiència Provincial de Palma pel cas Nóos després de la vista pública celebrada este dimecres. La sentència, que podrà confirmar, augmentar o reduir les penes i les absolucions, encara pot tardar setmanes a fer-se pública.

També et pot interessar

stats