El finançament i les infraestructures centren els discurs de campanya

La lluita contra el canvi climàtic i l'aposta pel turisme també han sigut els arguments per a demanar el vot.

VÍDEO | El finançament i les infraestructures centren els discurs de campanya
04 de novembre 2019 - 23:06

La ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, ha apel·lat aquest dilluns a la qüestió econòmica perquè els electors revaliden la confiança en el socialista Pedro Sánchez. Calviño ha defés en un acte electoral a València que, davant la inestabilitat internacional i l'alentiment de l’economia, el PSOE és la millor opció. Pel que fa a l’infrafinançament, s’ha mostrat esperançada que, a partir del pròxim diumenge, comence una nova etapa, “amb una societat més justa i equilibrada, amb millor vertebració territorial”.

D'altra banda, el PSPV de Castelló ha triat el mercat dels dilluns que es fa a la ciutat per a demanar el vot socialista per a diumenge que ve. La candidata socialista al Congrés per Castelló, Susana Ros, ha afirmat que el PSPV és l'únic partit que pot assegurar un finançament autonómic i local just per als próxims 4 anys. Ros ha demanat el vot i ha recordat que podran triar entre la democràcia o el bloqueig per a formar govern.

A Sagunt, el Partit Popular ha celebrat un desdejuni amb l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre per a presentar les propostes populars sobre infraestructures i economia. A Castelló, la candidata del Partit Popular al Senat, Salomé Pradas, ha reivindicat la millora en les infraestructures de les comarques del nord.

A Almassora, a la Plana Alta, la candidata de Ciutadans al Congrés per Castelló, Sandra Julià, ha plantejat la realització d'un projecte global de regeneració del litoral del sud de Castelló des d'Almassora fins a Almenara. La candidata proposa la construcció d'espigons en paral·lel per tot el litoral sud, així com la reactivació de l'escull de coral per tota la costa.

Per la seua banda, Unides Podem ha centrat els actes de dia en la defensa dels drets socials reconeguts en la Constitució, un finançament just i mesures contra el canvi climàtic.

A Alacant, el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha fet referència a la unitat d’Espanya i al col·lectiu LGTBI. Ortega Smith ha instat a traure de les institucions educatives el “lobby LGTBI” i ha demanat un control de fronteres per a frenar la immigració.

Vox centra la seua proposta electoral en tres blocs: turisme, agricultura i tradicions. Volen que es respecte el principi de prioritat europea per als productes agrícoles locals, especialment les taronges i les oliveres, i fomentar la cultura i les tradicions de la zona, com els bous, la caça i el parany. Per últim, proposen la creació d'un pla integral de turisme que combine muntanya, costa, gastronomia i tradicions, concebut, diuen, com un "complex turístic mundial".

El cap de llista de Més Compromís al Congrés per Alacant, Ignasi Candela, ha reivindicat al Parc Tecnològic de la Universitat d'Alacant que es dedique un 3% del PIB a la recerca i el desenvolupament.

També et pot interessar

stats