La filosofia tornarà a ser obligatòria en batxillerat

Per unanimitat, s'aprova la proposta no de llei per a recuperar l'obligatorietat de la matèria que es va perdre amb la llei Wert.

La filosofia tornarà a ser obligatòria en batxillerat
La filosofia tornarà a ser obligatòria en batxillerat

La filosofia tornarà a ser obligada al batxillerat. PP, PSOE, Podem i Ciutadans han aprovat una proposició no de llei que reforça la presència de l'assignatura de Filosofia als instituts, una matèria que va quedar especialment relegada fa cinc anys, amb l'aplicació de la LOMQUE (Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa), la coneguda com a llei Wert.

Aleshores, en 2013 la Filosofia es va mantindre com a troncal en 1r de batxillerat, però es va eliminar el caràcter troncal de la Història de la Filosofia de 2n de batxillerat i d'Ètica de 4t de l'ESO. Per a reivindicar la necessitat que fora obligatòria naixia la Xarxa Espanyola de Filosofia (REF).

El seu representant a la Comunitat Valenciana, Ángel Vallejo, ha participat aquest dijous en Les notícies del matí on ha explicat que la llei Wert va resultar una sorpresa. “Quan va arribar el PP al govern espanyol pensàvem que anava a traure una nova llei educativa i que fins i tot milloraria la presència la filosofia però en comptes d'açò retallaren el 75% de les hores tant en ESO i com en batxillerat”.

Per a Vallejo és una bona notícia la proposició no de llei que s'ha aprovat de manera unànime per a recuperar el caràcter obligatori de l'Ètica per a 4t d’ESO i la Història de la Filosofia per a 2n de batxillerat. “La Filosofia és com una mena d'engranatge que fa que els sabers tinguen relació. Ací ensenyem a llegir, a argumentar i a crear un pensament crític i, per a això, és necessari comprendre què és l'ètica i quina és la nostra situació en la societat”, afig Vallejo. 

PSOE, PP i Ciutadans han fet costat a un text transaccional a la proposta inicial d'Units Podem en la comissió d'educació, que ha presidit per primera vegada l'exministre d'Educació i Cultura Íñigo Méndez de Vigo, que substitueix la diputada popular Teófila Martínez.

També et pot interessar

stats