Ferraz paralitza oficialment les primàries a Alacant

Es pretén assegurar "les màximes garanties tant per a la militància com per a la candidatura electoral que es presente a la ciutadania".

La seu madrilenya del PSOE, en una imatge d'arxiu
La seu madrilenya del PSOE, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Secretaria d'Organització del PSOE ha paralitzat les primàries a la ciutat d'Alacant amb una resolució en què s'indica que el procés podria veure's afectat per una decisió posterior de la comissió federal de llistes.

Per això, i abans que s'inicie el procés d'inscripció de simpatitzants, es paralitzen les primàries per a aconseguir "les màximes garanties tant per a la militància com per a la candidatura electoral que es presente a la ciutadania".

La decisió arriba una vegada que la Secretaria d'Organització del PSPV ho haja sol·licitat després "dels últims esdeveniments polítics i orgànics". Així mateix, des del partit asseguren que "l'òrgan competent" per a decidir sobre l'ajornament o suspensió és la comissió federal de llistes.

Al començament hi havia tres candidatures i que una d'elles, la impulsada per l'entorn de l'exsenador Àngel Franco, va comptar amb el suport de la direcció nacional i federal. No obstant això, la candidatura de José Asensi va denunciar possibles "anomalies" i el procés ha acabat paralitzat i amb la candidatura de l'entorn de Franco retirada.

Des de la direcció nacional del PSPV han sostingut que la decisió de la secretaria d'organització federal és una "tràmit" i que permet abordar el procés amb "calma" i "tranquil·litat", i han recalcat que no hi ha previstes reunions que permeten avançar en l'elecció de la candidatura en el curt termini .

Així mateix, han subratllat que hi ha "temps", ja que les eleccions són al maig de l'any que ve, per a trobar una candidatura que presente "la millor qualitat possible" i que estiga allunyada de "presses".

També et pot interessar

stats