Feijóo sobre el trasvasament de l’Ebre a la Comunitat Valenciana: "En l'esborrany del pla que tenim no està contemplat"

El candidat a la presidència del govern del PP, en tot cas, ha defensat que les infraestructures hídriques "seran prioritàries" sobre la resta d'infraestructures viàries, ferroviàries, portuàries o aeroportuàries

Feijóo demana no escatimar vot per correu
Feijóo, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El transvasament d'aigua de l'Ebre a la Comunitat Valenciana no està previst en l'esborrany amb què treballa el PP, encara que el president d’aquesta formació i candidat a les generals, Alberto Núñez Feijóo, tampoc tanca la porta al fet que finalment s’incloga si els populars arriben a la Moncloa.

Núñez Feijóo ha declinat confirmar si té previst aprovar el transvasament d'aigua de l'Ebre a la Comunitat Valenciana si governa després del 23J: "No ho puc confirmar, perquè no tinc la valoració suficient per a poder pronunciar-me sobre aquest tema", ha afirmat Feijóo en una entrevista en Onda Cero quan li han preguntat pel compromís del president de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, de lluitar pel transvasament de l’Ebre. "Si vosté em pregunta si hi haurà un transvasament de l'Ebre a València, en l'esborrany del pla nacional d'aigua que el tenim sense tancar ja li anticipe que no està contemplat i en la versió definitiva es veurà", ha argumentat Feijóo.

El que si ha confirmat el candidat a la presidència del govern espanyol del PP és que les infraestructures hídriques "seran prioritàries" sobre la resta d'infraestructures viàries, ferroviàries, portuàries o aeroportuàries. "Li puc confirmar que la nostra memòria econòmica ascendeix a 44.000 milions d'euros la inversió durant els pròxims sis anys i li puc confirmar que asseuré als presidents autonòmics afectats per a veure quina solució podem buscar", ha indicat el candidat del PP.

Així mateix, Núñez Feijóo ha indicat que les auditories realitzades pel PP apunten a unes pèrdues de les xarxes de proveïment a Espanya que ha fixat al voltant d'un 20% i, segons ha afegit, el nivell de sanejament i depuració d'aigua per a la seua reutilització és "molt baix en comparació amb el que haguera de ser el nivell òptim".

Per això, el PP "té com a objectiu un pla nacional, una xarxa nacional estratègica d'aigua i unes prioritats per a les confederacions hidrogràfiques d'inversió, a més de les pròpies prioritats dels responsables de medi ambient del pròxim govern".

També et pot interessar

stats