Feijóo, sobre Sánchez: "Com que no pot governar per adhesió, pretén governar per compassió"

El líder del PP considera una "frivolitat inacceptable" el pas al costat del president espanyol per a reflexionar sobre el seu futur

Feijóo, este dijous en la seu nacional del PP
Feijóo, este dijous a la seu nacional del PP / Fernando Sánchez (Europa Press)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha tornat carregat este dijous contra el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, l'endemà que anunciara que està plantejant-se la continuïtat en el càrrec després de la investigació judicial a l'esposa, Begoña Gómez, per una denúncia sobre un suposat tràfic d'influències. El polític gallec ha decidit pronunciar un missatge institucional "en nom del primer partit d'Espanya" —el PP va guanyar les eleccions generals en vots i escons, però no té majoria parlamentària— per a acusar el socialista d'estar executant una "operació de supervivència política" amb l'objectiu de mobilitzar la societat "sobre la base de la compassió". I li ha advertit que, encara que ara per ara compta al Congrés amb el suport dels partits independentistes catalans, arribarà un moment que "s'afonarà en solitari".

"Com que no pot governar per adhesió, pretén governar per compassió. No ho permetem", ha proclamat el dirigent popular des de la seu nacional del partit, al carrer Génova de Madrid. Feijóo ha remarcat que a Espanya ningú està al marge de la llei, i per això ha tornat a urgir Sánchez perquè done explicacions de manera immediata pels presumptes casos de corrupció que "afecten el seu partit, el seu govern i el seu entorn".

Segons ha considerat, és d'una "frivolitat inacceptable" el fet de parar fins dilluns l'agenda pública per a reflexionar sobre el seu futur, un gest que ell veu com un insult als votants. "Ha dit que es pren cinc dies per a pensar en si mateix i fa cinc anys que està així. Ja n'hi ha prou! Cap espanyol pot abandonar i eludir les seues responsabilitats i molt menys qui ostenta la presidència del govern" ha dit Feijóo, abans de remarcar que "en cap lloc del món existeix la figura del president fix discontinu".

El líder de l'oposició al Congrés ha acusat el president espanyol d'haver sotmés el país a una "vergonya internacional" amb esta última maniobra i d'haver tractat d'"intimidar jutges i periodistes". I ha comparat la seua actitud amb "un espectacle d'adolescents perquè li vagen darrere dient-li que no se'n vaja i no s'enfade".

En la roda de premsa des de Génova 13, Feijóo ha dit al cap de l'executiu que "pot estalviar-se" presentar la moció de confiança en la seu parlamentària, una de les possibles opcions que es barallen per als pròxims dies, perquè és "evident" que té la "confiança interessada dels partits independentistes". "L'independentisme sempre fa negoci, però davant del president més feble de la democràcia espanyola, el negoci està garantit" ha apuntat el president del PP.

Feijóo espera que Sánchez anuncie dilluns que continua en el càrrec, però li ha advertit que acabara sol i que, encara que "pot prolongar l'agonia", no serà "més que això: una angoixa de qui ni ahir ni hui ni dilluns que ve ha estat a l'altura que mereix este país".

També et pot interessar

stats